ד"ר מיכאל בן-ארי נפסל על ידי שופטי בג"ץ לכהן כחבר כנסת
...והוא וחבריו ימנו את שופטי בג"ץ.
החלטת בג"ץ - לא בתמימות דעים
השופט נועם סולברג שדעתו הייתה דעת מיעוט, סבר כי יש לאפשר לד"ר מיכאל בן ארי להתמודד, ולמרות שפסק הדין בסופו של יום לא אפשר את התמודדותו של בן-ארי לכהן בכנסת, ישנה חשיבות לדעת המיעוט.
ההחלטה של בג"ץ לא הייתה בתמימות דעים אלא בחילוקי דעות, משמע, יש הצדקה משפטית לכאן ולכאן, וידוע כי לא תמיד הרוב צודק. הדעה כי ראוי שבן ארי יכהן בכנסת - היא דעה לגיטימית, לכל הפחות על פי דעתו של שופט בית המשפט העליון נועם סולברג.
השאלה היא, האם הבוחר רשאי לבחור והנבחר רשאי להיבחר.
מה שיקרה לאחר הבחירה, בין כה יהיה נתון לתגובה משפטית בהתאם לנסיבות, ומה שקרה בעבר בעניין התנהלותו של ד"ר מיכאל בן-ארי - אינו נראה כי הוא בתחום הפלילי, ואף לא הועלתה טענה כזו, ככל שידוע.
התערבות בג"ץ מצמצמת את הדמוקרטיה ואת חופש האזרחים בתהליך הבחירות לכנסת, וזה מצער, אולם יש תקווה, והיא באה לידי ביטוי בדעה מלומדת ומנומקת של מיעוט בבג"ץ, וברור לכול כי המיעוט של היום יהפוך לרוב - מחר, בזכות המהפכה השקטה והנחושה אותה מנהלת שרת המשפטים איילת שקד, אשר הביעה את רצונה להמשיך בדרכה גם בכנסת הבאה.
בן-ארי וחבריו, ימנו את שופטי בג"ץ
יש בקרב האזרחים במדינה, מי שעוברת עליו חלחלה לשמע השמות של: מיכאל בן ארי, איתמר בן-גביר וברוך מרזל.
ובכן, איתמר בן גביר חותר לכהן כיו"ר ועדת החוקה בכנסת הבאה, וכחבר בוועדה למינוי שופטים. ברוך מרזל שואף לכהן כשר בממשלה הבאה. והכול בתמיכת חבריהם לסיעה, כך שיש סיכוי סביר כי כך יהיה. יוצא כי מי שנפסל על ידי בג"ץ, הוא וחבריו ימנו את שופטי בג"ץ.
תהליך
צריך להבין כי מדובר בתהליך והמגמה של התהליך ברורה.
יש לראות את פסילת בן ארי כנסיגה מסוימת בהתקדמות התהליך, אך לא כשינוי כיוון כללי. התהליך המדיני והתודעתי במדינת ישראל - נע באופן ברור ימינה, מתרחק מהבולשביזם השמאלני ומשלטון מפא"י ההיסטורי שהתקיים בימיה הראשונים של המדינה, ולמרות שחלק [לא גדול] מהציבור הישראלי מתרפק על ימי "ללא חרות ומק"י" [וכיום: "רק לא ביבי"], מסתמן בציבור הישראלי רוב שפוי הצועד ימינה קדימה, רוב ההולך וגדל.
ערביי ישראל
במנותק מהמהות המדינית וממשנתו העיונית של ד"ר מיכאל בן-ארי, התבטאויותיו בנאומיו לא תמיד ראויות, ובמיוחד התבטאויותיו נגד הציבור הערבי במדינה.
כנראה שבנושא זה הוא יחכים ויתמתן.
הוא וחבריו צריכים להפנים, כי לערביי ארץ ישראל ישנה זכות לחיות בארץ בשוויון, לשלם מס הכנסה ומסים אחרים - כמו כולם, לשרת שרות חובה בצה"ל, ולאפשר חופש תנועה בביטחון מלא ביישוביהם לכל אזרחי המדינה. זהו שוויון.
למעשה, במובנים רבים, התנועה של בן-ארי מקדמת שוויון כזה, יותר מכל תנועה פוליטית אחרת, בכך שהיא פועלת נגד הפרתו הנעשית על ידי מיעוט בקרב ערביי ישראל אך רוב בקרב מנהיגיהם. גם שופטי בג"ץ צריכים להפנים ולהבין זאת, ולכלול הבנה כזו בהחלטותיהם.
שגיאת הימין
הימין בישראל שגה בכך כשהחליט וכשעתר לפסילת רשימות ערביות בכנסת.
היה עדיף להשאיר את המאבק שחרט השמאל על דגלו נגד מיכאל בן ארי - לבד.
יתכן כי במקרה כזה גם התוצאה הייתה שונה.
תן להם להיבחר. לאחר שייבחרו, ככל נבחר, מעשיהם ייבחנו גם במישור המשפטי.