תפריט חיפוש

שטח החלון הוא שטח האוורור

12 אוגוסט, 2024 |
ד"ר אברהם בן עזרא

דיון בית משפט השלום בכפר סבא בנושא מדידת שטחו של חלון, נוכח ההגדרות של ייעודו של החלון ושיעור שטחו שבתקנות.

בת"א 16296-03-20 קורן רז וגבריאלה נ' ייזום ניהול וביצוע י.נ.ו.ב. בע"מ, בית משפט השלום כפר סבא, שופט: רונן פלג, פסק דין מיום 30.06.2024, נדון טיבו של חלון כנף על כנף בדירה, אשר חלקו הפתוח למעבר אוויר מוקטן ביחס למסגרת החלון הבנויה - כי רק פתח של כנף אחת הוא מאפשר מעבר אוויר.

בדירת התובעים, השטח למעבר אוויר דרך החלון בחדר המגורים קטן ב - 9% מהשטח אשר נדרש על פי תקנה 2.21 שהוא 8% משטח החדר, ולכן נדרש לבצע שינויים מבניים בחלון כדי להגדיל בו שטח מעבר אוויר. שינוי מסוג זה יכול להיות פירוק וסילוק החלון הקיים, והתקנה תחתיו של חלון צירי אשר בו שטח מעבר אוויר לא מוקטן כדי מחצית כבחלון כנף על כנף.

כותרתה של תקנה 2.20 הוא - "אמצעי איוור ותאורה". גם בהגדרת חלון (תקנה 2.01) נרשם לגבי חלון - תאורה ואוורור. משכך, אם אין אוורור או תאורה בשטח מתאים (8% משטח רצפת החדר) - אזי החלון אינו מתאים.

להלן ציטוט מתוך סעיף 30 ז' בפסק הדין:

"כאמור, הכותרת של תקנה 2.20 היא אמצעי "איוור ותאורה". תקנה 2.21(א) הבאה אחריה קובעת את שטח המינימום של חלון, מבלי לצמצם את תחולת התקנה לאוורור או לתאורה בלבד. המסקנה היא שהשטח המינימלי נדרש לשני העניינים ומכאן שמדובר באי התאמה, כך שיש להוסיף את הסך של 2,200 ₪ לעלויות תיקון הליקויים בדירה."

 

 

 

 

 

טוען סינון...ajaxSpinner