תפריט חיפוש

מישקים: עובי מישקי הפרדה ומישקי ביניים

12 אוגוסט, 2025 |
ד"ר אברהם בן עזרא

תקן מספר 1555.2 "מערכות קרמיקה לריצוף ולחיפוי בבניינים: חיפוי פנים בהדבקה", (2014), לפי סעיף 1.1 בו, חל על מערכת חיפוי של קירות פנים למעט קירות העומדים בתנאי שירות מיוחדים כגון: "חדרים נקיים" (כגון חדרי ניתוח), בריכות שחיה, קמינים, ארובות וכ"ו, וכן אינו חל על חיפויים מלוחות צמנטיים ומלוחות OSB.

להלן הגדרות מישק ביניים ומישק הפרדה על פי התקן 1555.2:

 

".1.3.18. מישק (התפשטות) ביניים

 מישק התפשטות המתוכנן לשחרור מאמצים במערכת החיפוי.

.1.3.19. מישק (התפשטות) הפרדה

מישק התפשטות המתוכנן לקבל שינויי תזוזות במפגש בין חומרי רקע שונים או חומרי חיפוי שונים, או במפגש בין מישורים שונים."

 

לפי סעיף 2.2.5.2 בתקן הנ"ל, נדרש כי מילוי המישקים יהיה בחומר איטום גמיש עמיד בפני התפתחות עובש. סוג החומר יהיה מותאם לדרישות נספח ג' בתקן 1536.

[הערה: סיליקון אינו מתאים למטרה זו, בשל נטייתו להשחרה וחוסר עמידותו בפני התפתחות עובש].

להזכיר, המבנה של מישקי הפרדה הוא עם חתך אנכי בשני כיוונים- אופקי+אנכי בדמות האות "ר", כפי שמוראה בתקן 1555.3 בו ישנו תיאור גראפי למחבר בין פנלים, שהם חיפויי קירות, לבין ריצוף.

להלן דרישות נוספות ובכללן דרישת עובי של מישקי ביניים- 6 מ"מ לפחות, ועובי מישקי הפרדה- 4 מ"מ לפחות: (תקן 1555.2 2014)

 

" 4.7. מישקי התפשטות

4.7.1. מישקים מבניים

המשקים המבניים (הגדרה 1.3.17) יעברו דרך מערכת החיפוי כולה בקו ישר וברוחב המישק המתוכנן (ראו דוגמה בציור 3).

4.7.2. מישקי ביניים

מישקי הביניים (הגדרה 1.3.18) יעברו דרך שכבת הדבקה ושכבת האריחים או הלוחות.

רוחב מישקי הביניים יהיה 6 מ"מ לפחות.

מישקים אנכיים יהיו במפגש בין מישורים (כגון: פינות פנימיות וחיצוניות)

מישקים אופקיים יהיו במקומות אלה:

-        במפגש בין קיר לרצפה ולתקרה

-        במפגש בין שני מישורים (כגון: מתחת לבליטות).

המרחקים בין מישק אופקי למשנהו ובין מישק אנכי למשנהו יהיו בהתאם לתכנון.

4.7.3. מישקי הפרדה

מישקי הפרדה (הגדרה 1.3.19) יעברו דרך שכבת ההדבקה ושכבת האריחים או הלוחות.

מישקי הפרדה יהיו במקומות שבהם חומר הרקע משתנה, ובמקומות המפגש בין האריחים או הלוחות רוחב מישקי ההפרדה יהיה 4 מ"מ לפחות." (הדגשות הקו אינן במקור).

טוען סינון...ajaxSpinner