חדירת צנרת תברואה לרכיבי הבניין
בתקן 1205.0 שעניינו צנרת תברואה, נכללת הוראה, כי כאשר צנרת תברואה (מים/דלוחין/ניקוז/ביוב) עוברת דרך רכיבי הבניין מבלוקים או מבטון, נדרש כי מעבר זה יהיה כרוך בהתקנת שרוול שקוטרו גדול מקוטר הצינור העיקרי לפחות ב - 2 ס"מ, ובמרווח ימולא חומר איטום גמיש.
עוד נדרש, שהשרוול יבלוט וייראה משני עברי רכיב הבניין - כאמור מבלוקים או בטון.
ראה גם ת"א 37949-12-13 נציגות הבית המשותף ואח' נ' רקפות בגבעה בע"מ ואח', בית משפט השלום בחיפה, שופטת: עידית וינברגר, להלן ציטוט:
"ליקויי צנרת בפנים הבניין
61. לעניין סעיפים 136-137: ברלינר בחוות דעתו קבע כי לא נדרש תיקון בגין סעיפים אלו. יתרה מזו, מומחה התובעים, בן עזרא, מציין בעצמו כי עניין זה כלול בסעיפים קודמים.
62. לעניין סעיפים 138, קבע ברלינר כי נדרש לבצע שרוולים למעבר צנרת בסך של 500 ₪ ולגבי סעיף 139 שעניינו היעדר פתח בקרה בשינוי כיוון של צנרת ביוב, קבע כי המצב תקין, אך בתשובה לשאלה הבהרה מס' 43, העריך את עלות התקנת פתחי ביקורת בסך של 500 ₪ ובכך קיבל את קביעתו של בן עזרא לעניין זה. על כן, יש להוסיף סכום זה לפיצוי.
63. לשבי סעיף 140 העוסק במעבר שני צינורות ללא שרוולים, קבע ברלינר כי המצב תקין. ברם, סעיף זה אינו שונה מסעיף 138 שגם עניינו מעבר צנרת ללא שרוולים ובגינו קבע ברלינר פיצוי בסך 500 ₪ ועל כן לא מצאתי להבדיל בין שני הסעיפים. לפיכך, אני פוסקת בגין סעיף סכום נוסף סך של 1,000 ₪ לפי עלות 500 ₪ (שקבע ברלינר בסעיף 138) לשני צינורות.
64. לסיכום, פרק זה, אני פוסקת לתובעים פיצוי נוסף בסכום של 1,500 ₪."
ההתקנה בתוך שרוול נדרשת כדי למנוע העברת לחצים של רכיב הבניין על הצנרת, בין אם הצנרת עוברת דרך קיר בלוקים, קיר בטון או תקרה.
הזיהוי של הפריט - אפשרי במבט ע"י מומחה, כי על השרוול לבלוט ולהיראות משני עברי הקיר/קורה/תקרה.

