תפריט חיפוש

דייר המסרב לבצע תיקון בדירתו, לא מפסיד את הפיצוי המגיע לו

13 מאי, 2021 |
ד"ר אברהם בן עזרא

הדירה, לאחר שנמסרה לדיירים, כבר אינה שייכת לקבלן והוא אינו בעל זכויות לבוא ולתקנה בניגוד לרצונו ולהסכמתו של הדייר. מדובר בדירת מגורים בה מתגוררת משפחה, ויש להתחשב בעובדה זו. הדייר לא מפסיד את זכותו לפיצויים כאשר הוא מתנגד לביצוע התיקונים, אלא לכל היותר עלול לקבל פיצויים מופחתים - לפי עלות לקבלן במקום לפי עלות לדייר.

מהרגע שהדירה נמסרה לדיירים, היא כבר לא מהווה אתר בנייה, אלא – דירת מגורים בה מתגוררת משפחה.

ישנן סיבות שונות לכך שדיירים מתנגדים לביצוע תיקונים בדירתם החדשה ע''י הקבלן שבנה אותה עם ליקויים, ויצוין כי גם כאשר הדיירים מתנגדים לביצוע התיקונים – הם לא מאבדים את זכותם לפיצוי כספי על פי עלות התיקונים. ראה בעניין זה ת''א 8750-03-18 אלחרר ואח' נ' נוף לים עכו בע''מ, בית משפט השלום בחיפה, שופטת: תמר לוי יטח, פסק דין מיום 11.05.2021.

להלן ציטוט סעיף 36:

''הלכה היא כי מקום בו סירב הדייר לתת למוכר הזדמנות לבצע את התיקון הנדרש, תוטל על הדייר סנקציה בדמות פיצוי מופחת ובהתאם להערכת עלות ביצוע התיקון ע"י הקבלן (ר' למשל ע"א 7799/01 ברזילי נ' שרביב בע"מ, פ"ד נו (5) 725 2002)''

זאת, כאשר מתקבלת טענה שהדייר מתנגד לביצוע התיקון ללא כל סיבה המצדיקה את התנגדותו.

לעומת זאת, אם יש הצדקה לסירוב הדייר כי התיקונים יבוצעו ע''י הקבלן – הוא אמור לקבל פיצוי לפי עלות ביצוע התיקונים על ידי הדיירים, כפי שהתיקון עולה להם, ללא שום הפחתה על פי מחיר קבלן.

הצדקת הסירוב יכולה להיות שונה - כאשר הקבלן כבר ניסה לתקן את הליקוי ולא הצליח בכך, או עקב סיבה סובייקטיבית כלשהי, המתקבלת ע''י בית המשפט, בהתאם הנסיבות.

טוען סינון...ajaxSpinner